"Sista minuten"

Jag är en sådan där som verkligen behöööver sol för att klara mig under vinterhalvåret, för att må bra och fungera. Jag behöver bli varm ända in i märgen och jag behöver bunkra upp med D-vitamin. 
 
Men i år verkar inte solen vilja komma till Sverige, så jag får komma till solen. Har precis bokat en vecka till Gran Canaria. Spännande. Har aldrig varit där, men känner mig väldigt förväntansfull. Lagom medeltemperatur, inte alls så hett som det är vid Medelhavet. Hotellet verkar bra och så ska vi hyra bil och upptäcka ön. Jag vill till Las Plamas och traska i öken och se olika stränder. Det blir nog bra det här.
 
Det ser väl helt okej ut?
 
Hade det bara varit fint väder hemma i Sverige hade jag stannat hemma utan prut. Men det regnar ju bara! Varenda helg är det pissväder och jag är blekare än ett lakan. Får lite lätt panik inombords om jag tänker på att hela semestern kan regna bort.
 
Jag behöver verkligen det här. Min fina man är inte lika förtjust i solsemester som jag är men är supersnäll och följer med. Jag är honom evigt tacksam. Vi har alltid kul när vi drar iväg någonstans och nu är det dessutom sista resan på ett tag bara vi två. Eller det är det ju inte, vi kommer fortsätta ta lite weekends då och då på tu man hand, men det är sista resan som par. Sen är vi en familj oavsett om vi reser med eller utan barn. Och jag tror att det är bra att komma iväg från huset. Vi flyttar innan resan, och fixar några dagar. Sen åker vi bort och vilar upp oss. Sen kommer vi hem och pillar vidare med huset.
 
Jag är glad!.
 

Långpromenad

Igår var jag bara hemma och vände efter jobbet. Bytte om och gav mig ut på långpromenad i delsjöområdet. Precis lagom varmt och soligt och jag riktigt forsade fram i spåret. Hade massor av energi.
 
I vanliga fall går jag alltid "normalt", det vill säga med armarna neråt. Jag och mannen brukar alltid håna alla powerwalk-tjejer i smyg. Ni vet såna som har armarna högt upp och som riktigt svänger med dem för att bränna mer kalorier. Typ... Hur som helst. Alltid när jag har gått en promenad på vanligt sätt ser mina fingrar ut som korvar eftersom de svullnar väldigt lätt. Så igår provade jag faktiskt att gå som en äkta powerwalk-tjej. Jag höll händerna högt och pendlade ordentligt med armarna. Jag kände mig som en idiot varje gång jag mötte någon, men fingrarna svullnade inte. Vet dock inte om den stilen är något för mig men nu har jag i alla fall testat...
 
 
Idag har jag parkerat hemma istället. Svidat om till mjukisbyxorna och slappar med en bok.
 
 

Letar fel

Hittills har min graviditet varit rena drömmen eftersom jag mår så bra. Men om jag letar lite fel och får klaga lite så har jag de senaste veckorna vaknat med huvudvärk i princip varje dag. Den går att leva med, helt klart, men ett litet minus är det nog ändå. Paracetamol hjälper inte ett smack heller. Men hellre skallebank än illamående!

Same procedure as last year

De senaste åren har vi firat midsommar hos mannens syster med familj. Det är sådär riktigt supersvenskt och idylliskt. Partytält. Långbord. Poängpromenad. Lekar. Musiktävling. Sill, färskpotatis och jordgubbar. Grillning. Glada barn och vuxna. Och så några minuter Tyskland-Grekland också...
 
I år var vi 21 personer i blandade åldrar. Fin tradition, men lite trist att vara spiknykter när alla andra började sluddra framåt kvällen. Vädret var inte det bästa men vad gjorde det när vi kunde trycka inne i partytältet hela kvällen. Klädde mig efter väder och tog stövlar. Buffé-tårtan gjorde för övrigt succé...
 

Dåligt av blogg.se

Visst. Det är ju bra att man kan svara på kommentarer. Och att man kan tidsinställa inlägg. Men nu är det mer än två veckor sedan blogg.se bytte plattform eller uppdaterades eller vad man ska säga och det går FORTFARANDE inte att använda iphone-appen. Uruselt!

Respekt till Anja

Det kom inte som världens överraskning, men jag blev förvånad ändå. Anja Pärsson är lesbisk och ska bli mamma. Nu har jag inte hört Anjas egna ord, men ska se till att göra det. Det som står i tidningarna är faktiskt fina ord och väldigt "snällt". Jag menar - det är inte så mycket skvaller och sensation över artiklarna som det kan vara lite väl ofta annars...
 
Tycker att hon kom ut på ett helt perfekt sätt och när hon själv var redo. All cred till Anja!
 

Snopet

Idag skulle jag egentligen gått in i v14. Istället upptäckte jag just att jag bara är i 11+3. Ooops! Det är ju ett jätteskutt bakåt, större än jag fattade innan. Innan har jag inte oroat mig utan bara tyckt att veckorna tickat framåt ganska fort. Nu känns det som att det är en evighet att vänta och att allt känns genast osäkrare. Ska försöka slappna av och hoppas att det är dags för RUL innan jag vet ordet av...

Sommartårta del 2

Hehe, det gick inte så bra med min tårta till jobbet som jag hade räknat med. Det var den där kondenserade mjölken som ställde till det. Enligt receptet skulle man koka den 2½ timme så jag körde på 2 timmar och 45 minuter bara för att vara på den säkra sidan. Men när jag öppnar konserven har det inte hänt någonting, mjölken är fortfarande helt rinnig och inte alls bredbar :(
 
Istället blev det att knåpa ihop plan B, så jag tog vägen förbi affären på morgonen och köpte Frödinge kladdkaka vilket också gick hem. Lite snopet ändå... Och skam den som ger sig.
 
Igår tänkte jag göra försök nummer 2 och den här gången låta mjölken koka i minst 4 timmar. Det behövdes aldrig, för när jag traskar in på Willys ser jag att jag hade köpt en burk osötad mjölk istället för en sötad och då spelar det ingen rolll hur länge man kokar den eftersom den aldrig blir fastare. Så jag fick min revansch. Nu är tårtan redo att tas med till midsommarfirande hos mannens syster.
 
Trevlig midsommar till alla!
 
 
blir den ju aldrig fast...

Flaggan i topp

Förresten...Vilken rolig fotbollsmatch det var igår och det känns för j-vla gött att vi avslutade EM på bästa tänkbara sätt. Landslaget kan ju! Synd bara att vi inte lyckades knipa poäng mot Ukraina eller England, menmen, man kan inte få allt.
 
Zlatan som kapten funkar fint. Han har verkligen tagit rollen som ledare och har bra och vettiga synpunkter i intervjuer och på presskonferenser. Det är inte många som klarar av att göra ett sådant mål han gjorde igår. Och när han ler kan man inte göra annat än att smälta.
Kim Källström och Sebastian Larsson gillar jag också, har alltid gjort.
Mellberg avgudar jag. Och tänk, tänk om hans klack hade gått in! Det hade varit den ultimata punkten för en lång och trogen landslagskarriär.
Chippens inhopp var grymt.
Martin Olsson känns som en framtidsman.
Elm har känsliga fötter och Toivonen känns farlig...
Granqvist och Olsson kommer att bli ett stabilt mittbackspar framöver.
Hoppas att Hamrén får fortsatt förtroende och bygger vidare på ett lag för VM 2014 i Brasilien.
Mål kan vi göra, nu ska vi bara blir bättre på att hålla tätt bakåt också...
 
 
 
 

Sommartårta

Imorgon ska vi ha midsommarlunch-knytkalas på jobbet. Typiska midsommargrejer som potatis, gräddfil, gräslök, sill och lax gick på en gång. Alltså, man skulle skriva upp vad man bidrog med på en lista. Jag bestämde mig för att bidra med en smarrig efterrätt...
 
Har ni Buffé? I senaste numret redovisas tre vinnare i en tårttävling. Det är vinnartårtan jag håller på med. Mamma bjöd på den i lördags och den var faktiskt supergod, så nu ska jag också ge den ett försök. Man kan säga att tårtan består av 4 "lager". Botten är krossad digestive och smält smör. Mellanlagret är kokad kondenserad mjölk som blir kola-aktig. Sen brer man på ett lager vispad grädde blandad med hackad daim och så avslutar man med att toppa med jordgubbar och ännu mer hackad daim. Enkelt och ack så gott.
 
Men det höll på att sluta innan det hade börjat. Traskade runt på ICA Maxi, gång upp och gång ner och letade överallt efter kondenserad mjölk. Tillslut fick jag fråga en anställd och då visade det sig att den var slutsåld. Inte bara på Maxi utan på hela ICA eftersom ALLA tydligen ska göra tårtan till midsommar. :) Fick lite paniiiik en stund, men det löste sig eftesom Willys hade den eftertraktade ingrediensen.
 
Kan rekommendera receptet, helt klart, fast kanske efter helgen när den tillfälliga hysterin efter kondenserad mjöl har klingat av...
 
 
 
 
 

It´s alive!

Idag var vi på läkarbesök på MVC. Förutom en utfrågning om hur jag mår gjordes ett vaginalt ultaljud. Det finns verkligen någon där inne! Heeelt sjukt. En liten räka som for omkring och rörde sig för glatta livet. Mannen som stod upp svimmade nästan och var tvungen att sätta sig. Jag vet inte vad jag hade väntat mig, att gråta? Det gjorde jag inte. Det var inte ens nära. Det kändes inte som att det var min livmoder jag såg, jag har svårt att ta in att den lilla pluppen på skärmen är våran lilla nya familjemedlem. Allt som gick att se såg i alla fall bra ut. Hjärtat slog och det fanns två armar och två ben.



Det enda negativa var att BF flyttades fram. Rätt mycket till och med. Enligt senaste mens hade vi BF 27 december, nu är det 7 januari. Jag hade mina misstankar om att det nog skulle flyttas fram, men kanske inte riktigt så mycket. Jag hade gärnagärnagärna fått en december-bebis eftersom jag själv är född i slutet av året och det funkar toppen. Speciellt nu när jag har lite åldersnoja också ;-). Alla andra som vi berättat för har hoppats att jag ska knipa igen till januari. Jaja, huvudsaken är att det är en frisk krabat!

Jag ska bli mamma. Sjukt!

Weber Spirit E-310 classic

Idag var vi en sväng på Plantagen och upptäckte av en slump att det var 25% på hela deras Weber-sortiment. Vi har hela tiden sagt att i samband med flytten står ny säng, grill och altanmöbler överst i prioritetsordningen så vi passade på att bocka av grillen från den listan.

Jag kommer från en icke-grillande familj, men mannen är en riktig grillmästare. Vi hade redan bestämt att vi skulle ha en gasolgrill eftersom det är snabbast och smidigast och mannen ville ha en med 3 brännare. Jag litar på att han vet vad som blir bäst och då föll valet på en Weber Spirit E-310 classic. Vi passade på att köpa en skyddskåpa också. Totalt sparade vi drygt 1500 kr. Som hittat!

Jag ser verkligen fram emot många kvällar på altanen och gott grillat att äta. Nu längtar jag bara ännu mer tills vi faktiskt flyttar så att vi kan börja använda den också....Ca 3½ vecka kvar....

Nu är det officiellt

I fredags gick jag/vi in i vecka 13 och därmed är jag nu officiellt gravid. Igår berättade vi för familjen. Mamma och pappa som kommer att få sitt första barnbarn tog det lugnt och sansat men blev såklart glada. Mannens föräldrar blev snäppet gladare, trots att de redan har 5 barnbarn. Har berättat för en kompis och i veckan kommer jag att berätta på jobbet också. 

Första delen av graviditeten har gått otroligt smärtfritt. Jag mår jättebra, nästan bättre än vanligt.
Jag har inte kräkts eller ens mått illa en enda gång! (Och jag har kräkfobi så det är jag enormt tacksam för.)
Jag har inte drabbats av den där extrema tröttheten alla pratar om, är nästan piggare än vanligt.
Jag är inte överkänslig mot lukter, inte mer än vanligt i alla fall.
Jag springer på toaletten hur mycket som helst, men det har jag alltid gjort så det är ingen skillnad.
Har inga speciella cravings. Är lite dålig på att stå emot sötsaker, men det är som vanligt.
Tränar som förut och kommer att fortsätta så länge det går.

Jag har "bara" gått upp ca 1,5 kg i vikt. Jag tycker att det är bara då jag iskallt räknar med att bli en val under graviditeten och svämma över åt alla håll och kanter, haha. Men det är den föreställningen jag alltid haft, att jag inte kommer att vara "fint" gravid, utan bara stor. Det börjar bli obekvämt med jeans, men jag går rätt mycket i klänning i vanliga fall så jag fortsätter med det. Magen börjar puta, men jag ser mest plufsig och svullen ut. Det är ingen gravidmage ännu och det skulle jag gärna vilja ha ganska snart, så att det syns. Brösten har växt en del och ömmat, men det överlever jag.

Kort sagt, jag mår bra och är supernöjd så länge det varar...
Imorgon är det dags för läkarbesök och då hoppas jag verkligen att vi får höra hjärtljud eller något eftersom det nästan känns som ett skämt, att det finns något i min mage...


Jag = Plånbokoman

Jag vet inte hur många plånböcker jag har, men det är många. Alla är rätt lika varandra men ändå helt olika. Varje gång jag köper en ny plånbok tänker jag att jag har hittat den perfekta, men sen hittar jag en ny och känner att den är litelite bättre än den jag redan har. Haha, det är helt sjukt och mannen suckar varje gång jag kommer hem med en ny vilket händer lite då och då.

En Jenny-plånbok ska inte vara plastig och den får inte vara stel. Den måste kännas mjuk och äkta. Den ska kunna stängas med spänne så att den inte ligger och fladdrar i väskan. Bara knapp funkar inte. Och det ska finnas plats för många kort, minst 10. Svart är favoritfärgen, men brunt och rött kan också funka.

I fredags råkade jag slå till igen. Ulrika är ett väskmärke jag verkligen gillar. Jag har länge tänkt att det är synd att hon inte gör plånböcker också. Och så har Campadre en Ulrika-kampanj där det finns just plånböcker. Jag var ju bara tvungen.. Det enda som är liiite dumt är att det bara finns plats för 8 kort men det blir bra ändå. Jag kommer att korten jag använder ofta i "myntfacket" så att jag lätt kommer åt dem. Hoppas att den skickas hyfsat snart...


Hos tandläkaren

Jag är noggrann med mina tänder. Borstar, tandtrådar, tuggar fluortuggummi efter varje måltid och ser till att inte småäta. Skulle nog vilja säga att jag tar bättre hand om min mun än genomsnittet. Tyvärr spelar det inte så stor roll, eftersom jag har dåliga tänder, dåliga anlag. Jag har helt enkelt lätt för att få hål. Det finns roligare saker att lägga pengar på, men jag går till tandläkaren regelbundet, det måste jag för att det inte ska skena iväg.

Fram tills idag har jag varit lite unik, då jag haft en mjölktand kvar i munnen. Det har inte kommit någon tand under och därför har jag inte tappat den. Rötterna har varit rätt djupa men tanden är skör och har strulat en del. Jag har lagat den i omgångar och byggt på skydd för att den ska hålla. För några veckor sedan ploppade en lagning ut och nu bedömde 2 olika tandläkare att det var lika bra att dra ut den. Man kan inte hålla på att laga hur mycket som helst. Jag kommer att få ett implantat och det kostar mig en sisådär 15.000 pix. Mycket pengar, men jag har nog redan lagt ut 5.000 på att hålla mjölkisen i skick. Tandköttet har hela tiden varit lite missfärgat vid tanden och de senaste veckorna har jag varit öm och det har gjort ont. Alltså tycker jag nästan att det känns skönt att bli av med den.

Har aldrig dragit någon tand innan, men idag rök mjölkisen och en visdomstand. Tack och lov har jag noll tandläkarskräck men lite läskigt var det allt när det knakade i munnen. Nu känns det mest läskigt att dra med tungan i gluggarna...

Går du till tandläkaren?

Äckliga tänder som nu ligger i papperskorgen. Mjölkisen är den lilla...

 




Byte av bank

I fredags spenderade jag och mannen eftermiddagen på banken, på två banker. Han har hela tiden varit kund hos Swedbank, jag hos SEB. Men nu när vi köper hus ska vi ta nästa steg och ha samma bank, frågan var bara vilken.

Vi började på Swedbank där vi träffade en ung kille med backslick. Hyfsat nyutexaminerad och påläst. Han visste vad han pratade om, vad han skulle fråga, han var personlig och rolig. Han sålde utan att sälja. Tog helt naturligt upp pensionsspar, försäkringar, juristrådgivning eftersom vi behöver skriva samboavtal och fördelning av lån. Jag gillade honom. Och han ville ha oss som kund.

Sen gick vi till SEB, där vi träffade en äldre kvinna som hade jobbat med samma sak i säkert 30 år. Men som inte har hängt med i utvecklingen. Som inte hade någon stuktur på mötet, inte ställde några frågor, inte hade ett färdigt paket. Hon visste inte vad vi behövde och var inte intresserad av att ta reda på det heller. Hon var inte sugen på att få oss som kund. Men hon gav oss bättre räntor...

Alltså gick vi tillbaka till Swedbank. Backslick-killen sa direkt att han inte kunde gå lägre än SEB. Han räknade lite och sa sedan att han kunde matcha deras räntor. Och så hade vi en deal. Swedbank it is!

Jag har hela tiden varit nöjd med SEB, gillar deras internet-bank och upplägg. Swedbank känns lite rörigare, men jag vänjer mig nog. Efter våra möten känns det helt självklart att byta. Swedbank känns nytt, piggt och rätt i tiden. SEB känns gammalt, grått och på väg ut.

Så...Swedbank it is!

Sverige i vått och torrt

Det var trist att vi förlorade igår. Riktigt tungt. Jag trodde verkligen att landslaget hade något stort på gång. Något riktigt bra. Självklart är det inte kört ännu, vinner vi mot England och Frankrike tar vi 6 poäng och kan avancera. Det sista som överger människan är hoppet och jag hoppas alltid på oss.

Sverige är ett litet pytteland. Ett litet land som blivit bortskämt med att gå till stora mästerskap. När Sverige är bra, när alla presterar på topp, slår vi vilket lag som helst. Men när vi har en dålig dag på jobbet är det nervöst, darrigt och jobbigt att se på. Oftast spelar vi bra mot bättre motstånd, men har förtvivlat svårt i "enkla matcher". Jag gläds i framgång och lider i motgång, men oavsett resultat är det alltid Sverige i mitt hjärta och jag är stolt över vårt landslag.

Något jag stör ihjäl mig på är alla kappvändare. De som höjer Sverige till skyarna efter en bra match, men sedan är lika snabba på att såga Sverige vid fotknölarna. Öser skit. En framgångssupporter är inte värd att kalla sig supporter. I vått och torrt ska det vara!!!


Olof Mellberg, min all-time-svenska-viking-favorit.

Heja Sverige

Om några timmar är det dags för Sverige att inleda EM. Yes!
Heja heja Mellberg, Zlatan, Larsson, Källström och alla andra blågula spelare. Det känns bra det här, Hamren har koll på läget tror jag! Hoppas hoppas att det blir tre goa poäng.

Bra shopping

När vi flyttar behöver vi ett nytt överkast till sovrummet. Eller nytt förresten? Vi behöver ett överkast eftersom vi inte har haft något tidigare. Jag har tänkt mig att sovrummet ska gå i brunt och vitt och för lääänge sedan hittade jag precis det överkastet jag vill ha på Åhlens. Enkelt men snyggt. Tänkte vänta med att köpa det tills vi flyttar, men igår var det superrea så då blev jag tvungen att slå till. 300 pix istället för 999. Det funkar för mig...

Gratis är gott

Just nu lånar jag ut min hyreslägenhet till min syster som alltså bor där svart. När vi flyttar om ca 5 veckor (!) hyr jag ut den i andra hand med papper och grejer till henne i ett år innan jag måste säga upp den och hon får hitta annat boende. Hur som helst. I och med att hon bor där svart betyder det att jag fortfarande är skriven där och att det är dit min post kommer. Hon kommer över med postbuntar lite då och då och ibland tittar jag in och hämtar omgångens skörd.

Oftast bläddrar jag bara lite lätt i högen och slänger det mesta utan att lägga ner någon större energi på det. Idag hade jag fått ett fånigt reklamblad från KPA Pension. Av en slump öppnade jag det ändå och upptäcker att jag får en gratis pocket. I like! Så nu klickade jag in mig på Adlibris och gjorde min beställning. Bra initiativ från KPA.


Att inte behöva klara av allt själv

Jag har varit singel i ganska många år av mitt liv. Jag är van att fixa saker och ting själv. Flytta, bära tungt, skruva ihop möbler, ordna och greja. Kan själv och ensam är stark och allt det där. Är man ensam har man inget val ibland och då ser man till att lösa saker på ett eller annat sätt. 

Nu är jag inte ensam längre, vi är två. Jag har någon som kan hjälpa mig och jag behöver inte klara av allting själv längre. Och det är så himla skönt. Jag har dessutom haft turen att träffa en riktig klippa till man, som kan lite om det mesta och är händig som få. Han kan fixa åt mig. Jag tar det inte för givet men det är så himla fint att han alltid ställer upp och finns där. 

Igår när jag jobbade hade någon idiot dragit ur bränsleslangen till min moppe. Den gamla Jenny hade svärande och muttrande lett moppen till en verkstad och fått den fixad för en nätt liten summa pengar. Det hade funkat det också. Men eftersom jag inte behöver vara duktig och klara allting själv längre kunde jag ringa mannen. Han åkte och köpte ny slang och fixade moppen på ett kick. Kärlek är inte bara fint, det är praktiskt också!


Ordna böcker

Igår läste jag ett inlägg hos Designtjejen om att det blir allt vanligare att sortera sina böcker i färgordning och kände att jag vill skriva lite om det själv också. Jag tycker att det är görsnyggt när man gör det. Bokhyllorna ser lite mer ordnade ut då, och det blir lugnare för ögat...


Ändå skulle jag aldrig kunna göra det själv. Jag vill ju kunna hitta mina böcker. Säg att jag vill läsa Jo Nesbøs böcker om Harry Hole igen? Eller ska låna ut 3 böcker av samma författare till en kompis. Hur vet jag vart jag ska leta? Vem vet om boken som jag behöver är rosa, blå eller vit? Näää, jag kör den tråkiga varianten och sorterar efter författare. ;-)

Blodomloppet

Igår var vi några från jobbet som tog oss runt 5 eller 10 km Blodomlopp i Slottskogen. Efter uträttad uppgift fikade vi i gröngräset innan vi tog kväll. Var inte så upplagd innan eftersom det var mulet och ruggigt på dagen. Lagom till samling sprack det dock upp och blev en riktigt fin kväll...

Jag gillar Blodomloppet bättre än Vårruset. (Men Midnattsloppet är ändå bäst.) Både killar och tjejer kan vara med och man kan välja om man vill springa 5 eller 10 km. Förra året valde jag 10 km men i år tyckte jag att 5 km fick räcka. Är nöjd med det valet eftersom det långa loppet innebär två varv på samma bana med världens jobbigaste, brantaste uppförsbacke. Det räcker liksom att springa den en gång :)



Såld lägenhet

Veckan som gått har innehållit visningar och budgivning av mannens lägenhet. Nu är den såld och kontraktet är
påskrivet. Otroligt skönt att det är klart, nu är det bara att räkna ner till flytten... Extra roligt är det att den såldes för mer än jag/vi hoppades på. Tänk om alla flyttar kunde vara så, att köpa för ett bra, lågt pris och sälja för ett bra, högt pris. För oss har detta bara inneburit win-win.
Det blir bra det här!

Om Mig Och Mitt Liv

Funderar och filosoferar kring världsliga saker som boende, bebisgörande och bokläsning. Bland annat och säkert mycket mer...

RSS 2.0