V 17

Så här ser magen ut idag, i v16+5. Ingen gravidmage ännu alltså, men den känns större än vad den faktiskt är vill jag lova.Tycker inte att några kläder sitter bra just nu. Ska se till att köpa några par gravid-leggins och bosätta mig i dem framöver.
 
..

Konsert på Ullevi

Om man är äkta göteborgare som jag är borde man någon gång i livet se Bruce Springsteen på Ullevi. Det hör på nåt sätt till eftersom han kommer hit med jämna mellanrum. Jag är inget fan, men gubben är ändå helt okej. Det har bara inte blivit så att jag fixat biljetter tidigare år. Tänkte skippa detta besöket också men så fick vi tag på biljetter lite av en slump.

Vi var på den första konserten i fredags och det var en fantastisk sommarkväll. Bruce och publiken här har en speciell relation, för jag har aldrig varit på ett mer högljutt Ullevi. Publiken sjöng med, klappade takten, tände mobiler, vinkade med händerna och var bara helt grym. Men grymmast var the Boss himself. 62 år ung och vilken man! Han körde på i 3 timmar och 40 minuter utan paus. Hur många konserter håller på så länge? Och det märktes att han och the E Street Band hade kul, de ville aldrig sluta spela. Pappa hade sittplats och var nästan tvungen att gå tidigare eftersom han tyckte att det var otäckt när läktaren började gunga på slutet för att alla hoppade.

Själv kunde jag typ 3 låtar... Det var kul att få uppleva en sådan konsert live, men när man inte är ett äkta fan blir det lite segt. Jag vill leva med i musiken, veta vilken låt som ska spelas så fort de första ackorden hörs, sjunga med och njuta. Så var det inte nu, även om slutet på konserten var helt fantastisk till och med i mina ögon. Jag är ändå nöjd. Nu kan jag bocka av det på listan... (Det enda jag önskar är att han haft med "the river".) Igår regnade det, men det hindrade tydligen inte Bruce och publiken från att toppa fredagens konsert med något ännu bättre. Hur som helst, Göteborg måste vara landets bästa arenakonsert-stad på sommaren!

 

Gran Canaria

Knappt hade vi flyttat in förrän vi lämnade vårt nya hus och drog till Gran Canaria en vecka. Det var liiite tätt att flytta, sälja gamla lägenheten och resa iväg på 4 dagar, men det gick.
 
Vad tyckte jag om Gran Canaria då och vad gjorde vi? Jag gillade det.Vädret var skönt, inte för hett. Vi hade nog allt mellan 25 och 35 grader, men det var liksom uthärdligt och inte stekande. Vi bodde på ett ställe som hette Playa Del Cura och det var en lugn och tyst håla. Helt okej hotell och helt okej läge. Vi är inga hålligångare, varken jag eller min man. Vi ligger hellre på rummet och ser på filmer/serier innan vi lägger oss än är ute halva nätterna, haha. Eftersom vi hyrde bil åkte vi runt till olika stränder, städer och ställen. Vi var i öknen, uppe i bergen och en sväng till Las Plamas.
 
Jag tog det lugnt med solandet och smörjde in mig med solskyddsfaktor 25 varje dag. Brände mig inte, fick lite färg och än ser jag inte till några pigmentfläckar - skönt.
 
Det var en alldeles lagom resa och andningspaus men den sista dagen hade jag väldig hemlängtan och ville bara hem.
 
Bjuder på ett smakprov av vad vi pysslade med... (skulle egentligen lagt upp fler kort men jag vet inte om det är blogg.se eller mottagningen i köket där jag sitter som strular. Det går otroligt låååångsamt att ladda upp bilder så nu får det vara bra, har inte tålamod till fler.
 
Lite molnigt, men ändå skönt. Havet var svalkande, inte ljummet.
 
Vi tog en promenad i öknen.
 
Mycket berg och slingriga vägar.
 
Vi var på en strand med vit sand importerad från Västindien.
 
En tur inåt ön. Hisnande vacker utsikt.
 
 
 Vårt färdmedel under veckan.Underbart att slippa transfern och bara susa direkt till och 
från flygplatsen. Underbart med AC.
 
På sina ställen var ön karg och torr, på andra platser grönskade det som bara den.
 
 
 
Vårt hotell var det rosa precis vid havet.
 
 Utsikten från balkongen gick inte att klaga på...
 

Sakta men säkert

ARGHHH!!!
Har försökt få till ett inlägg om vår resa med lite bilder men det vill sig inte alls. Har kämpat i snart 1 timme men nu får det vara nog. Det går segt som sirap. Tar nya tag med det imorgon! Ska försöka återuppväcka bloggen från semesterlunken och producera inlägg mer regelbundet framöver.
 
På hemmafronten tar det sig sakta men säkert även om det fortfarande är massor kvar att göra. Varje dag får vi lite saker avklarade. Mannen har lagt lite energi på trädgården. Klippt gräsmatta, trimmat häcken och rensat ogräs. Jag packar upp. Flyttkartongerna är snart borta. Nu är det dags för lite roligare grejer... Spackla och måla till exempel. ;)
 
Sen kan man börja det riktiga fixet som att sätta upp tavlor/hyllor/gardiner. Möblera på riktigt och få det att kännas som "hemma". Det har också blivit så att alla våra grejer mest är instuvade i klädkammare, garage, köksskåp och tvättstuga för att få allt ur vägen. Typ. Nästa steg är att organisera lite mer, tänka till och hitta på något fiffigt system, där allt har sin rätta plats.
 
Flyttlådorna invarderade vardagsrummet men nu börjar det arta sig...
Utsikten från köksfönstret känns i alla fall helt okej.

Ett livstecken

Phuuuu, det tar på krafterna att flytta kan jag lova.

I fredags började vi på banken. Vi band lånet och blev skuldsatta för livet innan vi fick nycklarna. Sen drog vi till huset, vårt hus! När alla som skulle hjälpa till hade anlänt hyrde vi släp och sedan flyttades det från kl 13 till kl 19 då vi käkade flyttpizza. Sen tog jag och mannen en sista vända och tömde förrådet innan vi stupade i säng.

I lördags köpte vi bord och stolar till altanen innan vi lämnade tillbaka släpet. Sen åkte vi till lägenheten och flyttstädade den resten av dagen. Nästa gång blir det städfirma! Mina händer är fortfarande nariga av allt skrubbande... Egentligen skulle vi gått på KENT på kvällen men under dagen sålde vi biljetterna. Hade så gärna gått på konsert men det kändes bättre att städa klart. Om vi hade gått hade vi ändå inte kunnat slappna av och njuta...Vi kom hem strax efter 21 och sov innan kl var 22.

Igår var första dagen hemma. I vårt nya hem. Försöker fortfarande inse att vi bor här nu. Igår började vi packa upp. Vi har mååånga flyttlådor att gå igenom. Ska fortsätta idag. Det får ta den tiden det tar helt enkelt. Prio ett är att tömma alla flyttlådor. Sen ska vi måla och inreda och fixa samtidigt som vi andas och njuter. Imorgon åker vi ju dessutom till solen. På ett sätt vill jag inte eftersom det är så mycket att göra här hemma. Men samtidigt ska det bli såååå skönt att vara ledig och varva ner.

 

Flytt pågår

Ikväll monterar vi det ner det sista i lägenheten och imorgon blir det flytt dagen lång så fort vi fixat det sista på banken och fått nycklarna. Får se om jag kan få till ett inlägg under helgen?!
Tjohoo!!

Packning pågår

Eftersom vi packade rätt mycket innan visningen av mannens lägenhet är det inte så fasligt mycket kvar nu när det närmar sig flytt på riktigt. Men det är klart, lite är det ändå som måste fixas de sista dagarna...Vi hade inte riktigt tillräckligt med flyttlådor så därför blev det ett besök på RUSTA.
10 flyttkartonger (i den normala, stora sortleken) för bara 150 kr!
Som hittat och ett tips för den som behöver flyttkartonger billigt..
 

Vecka 15

När vi fick reda på att jag var gravid bytte vi till ny vecka varje fredag.
Sen gjordes ett tidigt ultraljud och vi blev tillbakaflyttade 1½ vecka.
Enligt min gravid-app bytte vi då vecka på måndagar.
I måndags när vi skulle läsa om nya veckan får jag ett meddelande att appen uppdaterats och att BF inte är V 40+0 längre utan V 39+6 och vips går vi in i nya vecka på tisdagar istället.
Det var ett evigt flyttande av dag det här, jag som tycker att att är tillräckligt joxigt att hålla reda på +2, +4 etc :)
 
I mitten på augusti har vi RUL och det är väl rätt låga odds på att det blir en ny dag igen.
 
Nu i vecka 15 står det att man kan drabbas av humörsvängningar och det är nog det första jag har läst som stämmer in på mig. Jag är mer retlig och lättirriterad och det är skitjobbigt. Jag gråter inte mycket i vanliga fall men började gråta i helgen när jag och mannen diskuterade. Från ingenstans kom tårarna. Skönt att man har något att skylla på. "Det är hormonerna älskling"...
 
Annars har magen har faktiskt börjat puta lite. Tänkte försöka ta bilder varje helg för att dokumentera. Får se om jag lägger upp dem här...
 
 
 
 

Att leva spartanskt

Vi har fram tills nu sovit i min gamla 160-säng. Den funkade bra när jag hade den i en stomme men eftersom det är platsbrist hemma hos mannen har vi haft den på vanliga ben. Inte så bra. Sängen känns som en hängmatta där man rullar in mot mitten. Nya madrasser är alltså efterlängtat.

Nu när vi lagt beställningen på varsinn 90-säng vill vi gärna göra oss av med den stora klumpiga madrassen direkt för att slippa släpa med den till nya huset. Lade ut en annons på Blocket igår och har redan fått flera napp. Men. Eftersom vi inte får de nya sängarna än på några veckor och vår vanliga säng ska säljas sover vi nu i mannens 120-säng som kommer att stå i bokrummet sen.

Eller sover och sover? Shit vad trångt det är. Det är inte mycket space vi har, så fort den ena rör sig vaknar den andra... Ändå tycker jag att det är lite mysigt att sova trångt och direkt på golvet.

 

Snart, snart, snart...

Idag är det söndag. På fredag - FREDAG - flyttar vi till vårt hus! Det är ju ingenting, jippie!

Pengarna skall rulla...

 

Igår skulle det regna hela dagen så jag och mannen tänkte ta en riktig säng-provar-dag på stan. Vi hade tänkt besöka en 6-7 ställen och sedan bestämma vilken madrass vi skulle köpa till flytten på fredag. Så blev det inte riktigt...

Det andra stället vi åkte till var SOVA och där blev vi kvar. I över två timmar. Vi började prata med en säljare, Tommy, som verkligen kunde sin sak. Vi fick provligga sängar från Carpe D

iem, Dreamland, Hästens, Tempur och allt vad det var. Han visade och förklarade hur man ska ligga och det är ju verkligen skillnad på säng och säng, hade ingen aning om hur mycket det skiljer sig åt. Tommy ställde också frågor om vad vi letade efter och vad det fick kosta. På slutet sa han att han trodde att han hade de perfekta sängarna för oss.

Sen tog han oss till en Jensen-säng och den var verkligen helt perfekt, såååå himla skön. Fast men ändå mjuk och "omfamnande" och lite zonindelad vid höft och axel. Coolt att han bara visste vad vi skulle gilla... Egentligen kostade varje madrass 11000 men var just nu nersatt till 8000. Lite mer än vi hade tänkt oss men samtidigt så värt vartenda öre eftersom sängen är så mycket bättre än vad vi någonsin kunnat hitta på egen hand. Och på köpet ingick en riktigt härlig bäddmadrass...

Vi la en beställning direkt och enda nackdelen är att vi får vänta ca 6 veckor på leverans. Jag ville bara lägga mig direkt och sova kvar i varuhuset.

Lite coolt är det också att mannen hela tiden varit inne på

att han ska ha en hård eller extrahård madrass. Nu slutade det med att vi båda köpte medel eftersom vi låg bäst med den fastheten. När vi ändå var på spenderarhumör kostade vi på oss varsin kudde från Tempur också. Också helt fantastik! Ska visa bild sedan när vi får allting...

Åh, va vi kommer att sova gott!

 

 

Favorit-snacks just nu

 
Jordgubbar, galiamelon och ett glas kall mjölk.
Mmm - mmm - mmm!!!

Slut som artist

Först en bra dag på jobbet. Sen direkt ut på två och en halv timmes promenad med min fina. Efter en välbehövlig dusch vankades det melon och jordgubbar till kvällsmat. Nu värker mina fötter så slutet av kvällen spenderas i sängen med benen i högläge. Och så en bok och lite mys på det.

Så kan man spendera en torsdag i juli...

Dålig vana

Något som jag måste sluta med när vi flyttar är att hänga kläderna ut och in på galgen. Det är verkligen en ovana jag har.
 
Jag kommer hem, kränger av mig min klänning och hänger upp den direkt, utan att vränga tillbaka den. Nu vet jag inte hur ni klär av er, men jag tar liksom tag nere i fållen och drar uppåt över huvudet. Då är klänningen ut och in när man är avklädd... Och sen när jag ska ha den nästa gång är den lätt att dra på. Det bara är att stoppa i armarna och kränga den över huvudet och så vränger man tillbaka den till rätt håll igen.
 
Mitt sätt är i och för sig rätt praktiskt, men det ser ju inte så kul ut med en massa klänningar på avigsidan och synliga sömmar. Så snart är det slut på ovanan...
 
 

Ticnet.se

Imorse släpptes biljetterna till träningsmatchen mellan Barcelona - Manchester United på Ullevi i augusti. Det var meningen att mamma skulle köpt biljetter till hela familjen. Hon loggade in på ticnet 20 minuter innan biljettsläpp, hamnade i kö, och sen var biljetterna slut. Poff, 40.000 sålda på mindre än en timme. Men inte till oss. Nu kan man istället köpa biljetter av diverse företag, eller på blocket/tradera. Men istället för 700/sittplats kostar det plötsligt långt över 1000 pix. Inte kul...
 

Vecka 14

I min gravid-app står det bland annat följande om vecka 14:
"Äntligen ser du gravid ut."
Skulle inte tro det va?!
 
Jag ser fortfarande mest plufsig ut, som om jag ätit för mycket godis och det är inget bebisput så långt ögat kan nå. En liten runding av magen är det väl på kvällarna, men inte alls en gravidmage. Hoppas att den kommer snart. Speciellt när jag tänker på att jag ska traska omkring i bikini till allmän beskådan om en sisådär 2 veckor. 
 
Den som väntar på något gott...
 
 

Förlåt mig!

Jag är inget fan av felstavning och jag gillar inte när man kastar om bokstäver i ord. Tycker att jag alltid försöker korrekturläsa min texter innan jag trycker på "publicera" men nu satt jag och läste tillbaka lite och fick vackert skämmas. Det fanns ju en del stavfel och andra hemskheter. Illa illa, skärpning Jenny!
 
Ber om ursäkt för det och utlovar bättring!
 

Spanien on top of the world

I EM-tipset på jobbet tippade jag Spanien som EM-vinnare men vågade inte riktigt tro att tipset skulle gå hem. Men se det gjorde det och jag vann faktiskt hela tipset.
 
Jag gillar Spanien, har alltid gjort. Men tidigare har det alltid vilat en slutspelsförbannelse över landslaget i mästerskap. De var alltid tippade att gå långt, men så fort det blev åttondel eller kvartsfinal knöt de sig och så var de utslagna. 2008 hände något och nu talar resultatet sitt tydliga språk:
Guld i EM 2008
Guld i VM 2010 och nu
Guld i EM 2012.
Det har INGET lag lyckats med förut så Spanien är helt enkelt bäst i världen.
 
I år har spelet varit okej, men inte fantastiskt och även om Spanien alltid har ett kraftigt bollövertag har de inte skapat så himla mycket målchanser. Men igår visade de klassen, sicken match! Nu kan folk klaga hur mycket de vill på att Spanien spelar tråkigt. Jag gillar kortpassningsspelet, gillar hur de alltid väggspelar sig ur svåra situationer, gillar hur de väntar och letar efter det perfekta insticket.
 
Grattis Spanien, men att vinna VM 2014 skall väl bara inte vara möjligt???
 

Smart turist - javisst

Transfer från flygplatsen till hotellet ingår ju aldrig när man bokar charter utan det tar alltid researrangören en ganska saftig extraavgift för. Inför vår resa nu har vi bokat en liten bil som vi hämtar och lämnar på flygplatsen. Är sjukt nöjd med det. Gött att slippa vänta på en hel busslast som ska ha sina väskor. Och gött att slippa stanna på massor av hotell och släppa av folk. Vi bara kvitterar ut bilen och susar iväg på en gång. Det bästa av allt? Hyran för en vecka kostar MINDRE än 800 kr, alltså inte fasligt mycket mer än vad transfern hade gått på. Lätt värt!
 
En Opel Corsa kommer vi att susa runt i.
Wrooom!

Att ge och att ta

Phu, när man är i ett förhållande får man verkligen deala. Ibland "vinner" man, ibland "förlorar" man.
 
Bara för att mannen följer med till solen kan jag verkligen säga att jag ligger på minus när vi diskuterar nya möbler till huset. Tack och lov har vi har samma smak och vill ha samma typ av möbler. Det är färgen/träslaget vi är oense kring. Mannen vill ha ek, ek, ek. (Det har jag nog skrivt om förut?) Jag vill ha vitt, eller i nödfall svart. Han är stenhård. Just nu lutar det åt matsalsbord och stolar i ek och tv-bänk, skrivbord och soffbord i svart till vardagsrummet.
 
Jag är inte alls nöjd och vill helst inte blanda, men där är vi nu och det är liiite bättre än alla möbler i ek. Men svart dammar ju så mycket. Phu, han är hård han. Samtidigt som han är mjuk...Och jag bor hellre med honom med ekmöbler än lever utan honom. You win some, you lose some...

Om Mig Och Mitt Liv

Funderar och filosoferar kring världsliga saker som boende, bebisgörande och bokläsning. Bland annat och säkert mycket mer...

RSS 2.0